Thursday, December 31, 2009

NEW YEAR .. NEW ME???

Pejam celik .. tak sedar rupanya esok 2010.. ho ho dh lama akak tinggalkan blog.. i'm so busy, sorry sangat2...busy ngan workloads, busy melayan kerenah adam..
dan lusa Adam will be standard one.. sekejap jer rasanya .
Tahun 2009 byk meninggalkan kesan kat akak :-

1) Alhamduliah akhirnya akak berjaya menglangsaikan hutang akak 80%.. semua kredit akak dah tutup.. he he.. walaupun akak tk boleh berbelanja macam biasa.. tp akak happy sebab no one will call me etc.. bla bla.. mintak byaran kalau lambat buat payment ..he he .. syukur
2) Akak berjaya menjadi insan yg berjimat cermat.. ha ha ha ...no more mkn kt luar .. kalau dulu every day menapakke OU , Ikea ..but now tk lagi.. instead makan luar , akak masak sendiri dan bwk bekal.. dan ada jugak kwn2 yg join sekali.. he he
3) Akak berjaya mengikat nafsu shopping.. ho ho .. no more beli baju,kasut dan mcm2 lagi.. beli hanya sesekali jer

Dan peristiwa yg tk dapat akak lupakan ..hu hu
1) kawan akak Kak Sah meninggal dunia ..meninggalkan 7 org anak .. lung infection rasanya
2) sehari lepas awal muharram makcik akak ( kakak mak ) yg tinggal di kota bharu meninggal dunia kerana "high blood pressure".. al fatihah ..
Semoga arwah ditempatkan si kalangan org yg beriman .. amin

Esok 2010 akan menjelang
Azam akak tahun ni :-
1) no more debts ,- moga2 hutang2 yg ada akan diselesaikan segera ;
2) no more tears ,- tknak lagi fikir sedih2 .. pasal adam yg tk dihiraukan oleh my X.. biarlah ..biarlah tuhan tu kan bersama org2 yg sabar
dan semoga tahun ini akan menjadi lebih baik dr sebelumnya ..insyallah

hopefully i have more money , more love, more and more and more shopping ha ha

till then take care

SELAMAT TAHUN BARU >> SEMOGA TAHUN INI PENUH DGN KEGEMBIRAAN , KEKAYAAN DAN KEBAHAGIAAN

7 comments:

Melissa Yusoh said...

akak, you are a very strong woman, and may Allah bless you and lil' Adam. amin...

sya said...

Alhamdullilah Yani hutang sume dah selesai.. kak sya ni bagi nasihat kak sya sendiri dpt laksanakan sebahagian aje.. hopefully tahun ni dpt langsaikan sume cam Yani

NenekPenne said...

halooo....
i datang visi tu.......
cute little boy u have

Pink dan Biru said...

hi mama adam!
come visit our little shop
http://pinkdanbiru.blogspot.com
see ya!

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

aminnn ..aminnn .. sy doakan impian kak tercapai ... rajin2 updates blog k ;-)

ibuVouge said...

akak
update ler
rindu ler nak baca

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)