Sunday, October 11, 2009

ALL ABOUT ... LOVE

Akak pernah berkawan dengannya (M) beberapa tahun dulu.. We use to be loving couple .. hmm what can i say, i love him at that time.. walaupun jarak umur kami jauh ( he younger than me ) tapi namanya cinta tu buta .. ha ha
keluarga M menerima akak seadanya .. esp kakak2 dan abang nya... hubungan kami agak baik.,. masa tu M masih belajar sambil bekerja .. M kerja di bank ..selepas beberapa bulan tiba2 M kata taknak teruskan hubungan kami .. hu hu .. akak tanya pasal apa?? dia kata nak tumpukan pd karier dan study ( mcmlah akak kacau kan hu hu )> akak malas nak gaduh2 .. org dh taknak kan so kita terima jer lah... bila family M dapat tahu diaorang tanya akak dan cuba pulihkan hubungan kami tapi M taknak terima so apa yg akak boleh buat kan.. kalau korang di tempat akak pun.. sure akan terima jer lah .. dah namanya org tak suka.. Family M siap push M suruh kami bertunang .,.. ha ha .. M tetap ngan keputusan dia .. so hubungan kami putus mcm tu jer.. akak terima dan redha..
Hinggalah akak temui EX akak dan kawin.. seterusnya bercerai.. akak terjumpa M.. dia agak terkejut dgn penceraian akak.. tapi akak terima ketentuan tuhan walaupun pahit ..Hingga suatu hari hubungan kami agak rapat coz M selalu hubungi dan kami selalu keluar... masa tu adam masih bayi.. dan akak tak harapkan apa2 dgn hubungan ini coz akak sedar akak siapa,.,
Suatu hari akak bertemu dgn kawan lama akak L.. L ni seperti akak tapi dia ramai kawan .. dan dia ni agak berlagak sikit.. maklumlah ada rupa.. kononnya kerja manager .. akak kenal sebab dulu dia agak terkenal kat comp kami dgn kelakuannya ( tak perlu ceritakan disini )...
dan sejak itu hubungan akak dgn M kembali renggang.. akak tak kisah coz akak fikir dia hanya sekadar kawan..
entah macamana M menulis email dgn panjang lebar ( tanpa akak bertanya ) bercerita mengenai perasaannya kepada akak.. M taknak teruskan hubungan kerana status akak walau dia masih sayangkan akak .. akak terima .. tetiba si L sms akak bgtau jgn kacau M kerana katanya M akan kawin dan dh bertunang .. ho ho ..
Selepas 5 thn.. ye selepas 5 thn .. kakak M call akak bertanya khabar,.. tetiba jer.. pelik gak kan.. dan dia menceritakan yg M dah ada anak dan rupa2nya M berkawin dgn L.. ha ha. tuhan tu maha kaya .. dulu M reject akak coz status akak .. ha ha.. tapi dia tak sedar si L ni siapa ( divorced dan ada anak ) ha ha...
akak nak cakap apa??? nak gelak pun ada.. entahlah .. setiap yg berlaku mesti ada hikmah nya kan.. hanya tuhan yg tahu

hingga kesaat ini akak masih tak percaya kenapa M pilih L ??? coz akak kenal si L ni siapa.. moga2 mereka bahagia ,..

1 comment:

NenekPenne said...

azab rasanya....
balik2 kat situ jugak peginya...

tak nak janda, akhirnya kawin dgn janda jugak....wallawey